Hvorfor bør man have en vedligeholdelsesplan?

Enten om man er boligejer af flere private ejendomme eller en hel boligforening, er det altid en fordel at have styr på økonomien. Når der skal skabes overblik over økonomien, kræver det, at der er overblik over hvilke opgaver og aktiviteter, der kommer til at være i de kommende år. Dette kan opnås med en vedligeholdelsesplan, som typisk rækker 10 år frem.

 

En 10-årig plan med mulighed for revidering løbende

En vedligeholdelsesplan laves typisk så den dækker over de næste 5 eller 10 år. Planen er udarbejdet på baggrund af en række byggetekniske gennemgange, hvori ejendommen vurderes fra kælder til tag. Der kan nå at ske meget i perioden fra vedligeholdelsesplanen er lavet, til de 5 eller 10 år er gået. Derfor er løbende revidering fra en professionel byggerådgiver en god idé. Det er vigtigt at være på forskud og opdage problemer i hensigtsmæssig tid, så de ikke forvolder mere skade end nødvendigt. Det kan ende med at koste mange penge.

 

Fordelene ved en vedligeholdelsesplan

Der er mange fordele ved en vedligeholdelsesplan, uanset om du bestyrer en boligforening eller et par private ejendomme. De primære fordele kan du se herunder:

  • Få overblik over fremtidige behov og udgifter forbundet med vedligeholdelse og renovering
  • Skil dig af med uforudsigelige udgifter 
  • Skab økonomisk tryghed og minimer din arbejdsbyrde
  • Gør ejendommen mere attraktiv

Få overblik over fremtidige behov og udgifter

Det bedste du kan gøre for at skabe et overblik over økonomien, og hvilke opgaver du står over for i fremtiden, er at få udarbejdet en vedligeholdelsesplan af en professionel byggerådgiver. En byggerådgiver har stærk byggeteknisk og praktisk erfaring. Det sikrer en grundig gennemgang af hvad i ejendommen, som kræver vedligeholdelse og renovering over de næste år. Samtidigt får du et realistisk billede af, hvad du kan forvente af omkostninger i årene frem, så ingen uforudsigelige udgifter dukker op.

 

Få økonomisk tryghed og formindsk samtidigt din arbejdsbyrde 

Har du en vedligeholdelsesplan, som danner dig et præcist overblik over fremtidige opgaver og omkostninger, er det med til at lette arbejdsbyrden forbundet med ejendommen. Du skal ikke længere holde øje med tilstanden af ejendommen løbende, som ellers kan tage meget tid. Desuden er vedligeholdelsesplanen en god måde at få en professionel vurdering af ejendommens tilstand, som kan være en nødvendighed, hvis du ikke selv evner det.

 

Gør ejendommen mere attraktiv

En vigtig del af vedligeholdelsesplanen er, at du får en professionel byggerådgiver til at vurdere de opgaver, som skal laves. En byggerådgiver har bagagen fyldt med stærk byggeteknisk og praktisk erfaring, som sikrer at kvaliteten af de byggeprojekter, som du går i møde, altid er i top. En byggerådgiver stiller høje krav til udførelsen af de vedligeholdelses- og renoveringsprojekter, som der vil foregå i løbet af vedligeholdelsesplanen. Byggerådgiveren sørger for, at dine byggeprojekter forløber gnidningsfrit. Desuden behøver du ikke bruge unødig tid på hverken at planlægge eller være i dialog med entreprisen, som skal udføre hvert enkelt opgave i vedligeholdelsesplanen.

Vil du vide mere om, hvad en vedligeholdelsesplan indeholder, kan du læse mere her (lav intern link til “Hvad er en vedligeholdelsesplan). 

MMAKE er stolte støttere af

MMAKE er medlemmer af