Hvornår bør man søge en byggerådgiver?

Det er altid en god idé at inddrage professionel byggerådgivning, når der skal udføres et byggeprojekt. Det kan være alt fra et mindre vedligeholdelse- og renoveringsprojekt til et større ombygningsprojekt. Selvom det koster penge at få professionel rådgivning, er det samtidigt med til, at du kan undgå uforudsete udgifter, som i sidste ende sparer dig mange penge. 

 

Professionel byggerådgivning sikrer høj kvalitet

Den byggetekniske og praktiske erfaring, som professionelle byggerådgiver har med sig i bagagen, sikrer at kvaliteten af dit byggeprojekt altid er i top. En byggerådgiver stiller nemlig høje krav til udførelsen af det arbejde, som du skal have lavet. Samtidig sørger byggerådgiveren for, at projektet forløber gnidningsfrit, så du ikke skal bruge unødig tid på at planlægge og være i kontakt med virksomheden, der udfører arbejdet.

En professionel byggerådgiver skaber overblik, kan spares med, give gode råd og sørge for, at netop dit byggeprojekt forløber gnidningsfrit.

 

Hjælp til at give overblik over ejendommens tilstand og vedligeholdelse

Professionel, byggeteknisk rådgivning er altid en god måde at spare tid og penge, uanset om det er en boligforening eller større privat ejendom det drejer sig om. Byggerådgivere kan hjælpe dig med at gennemgå en ejendom, hvori de finder skader og fremtidige problemer.

Netop for at få et bedre overblik over ejendommens tilstand, er det en god idé at få en byggerådgiver til at udarbejde en registrering af ejendommen. 

 

Få overblik over omkostninger forbundet med renovering og vedligeholdelse 

Vedligeholdelsesplanen giver overblik over, hvad der skal vedligeholdes og renoveres over en længere årrække, samt hvad det vil koste. Det kan f.eks. være at taget skal renoveres, der skal laves nye altaner og vandrørene skal skiftes over en 10-årig periode. Vedligeholdelsesplan beskriver således hvilke konkrete initiativer og opgaver, som skal udføres hvornår, og giver et budget der viser, hvad projekterne vil koste. 

Har du en vedligeholdelsesplan for årene frem, kan det være med til at lette dit arbejde, idet du ikke løbende skal holde øje med tilstanden af ejendommen. Samtidigt sikrer du, at der kommer en professionel vurdering af ejendommens tilstand, som kan være en fordel, hvis du ikke selv har kompetencerne eller overskuddet til det. Læs mere om hvad en vedligeholdelsesplan er her. Læs mere om vedligeholdelsesplan her (intern link til “hvad er vedligeholdesesplan”) eller læs mere om fordelene ved at få udarbejdet en professionel vedligeholdelsesplan her. (intern link til “hvorfor bør man få en vedligeholdesesplan?”

 

Hjælp til at undersøge byggetekniske forhold

Tekniske undersøgelser kan blive en nødvendighed, når behovet for reparationer og vedligeholdelse skal klarlægges. Eksempelvis skal omfanget af miljøskadelige stoffer vides, for at afgøre prisen på det foreliggende arbejde.

 

Fugtundersøgelser 

En fugtundersøgelse kan blive nyttig, når det skal undersøges, om der er fugt i konstruktionen på et badeværelse, eller andre steder, hvor skjulte installationer forekommer. Ofte er en fugtundersøgelse også nyttig i kælderen, idet disse områder er i risikozonen for at udvikle svamp. 

 

Miljøskadelige stoffer 

Mange byggematerialer indeholder miljøskadelige stoffer, som igennem mange år er blevet brugt i byggeprojekter. Det kan blive nødvendigt at analysere hvilke materialer, som konstruktioner er bygget af, for at se om de indeholder miljøskadelige stoffer, der kan være farlige. 

 

Droneinspektion

Der kan spares en masse penge, når utilgængelige områder på en ejendom skal inspiceres. Ved at bruge droner i stedet for fx en lift kan en byggerådgiver hurtigt vurdere din ejendom. En byggerådgiver med erfaring i droneinspektion er derfor en god idé, hvis det skal afklares om, hvorvidt der er behov for reparationer eller andre undersøgelser på utilgængelige områder ved ejendommen.

 

Hjælp til udarbejdelse af budget for byggeprojekt 

Et uundværligt aspekt når der skal udarbejdes en plan for et byggeprojekt, om end det er et mindre renoveringsprojekt eller et større ombygningsprojekt, er et holdbart og realistisk budget. Både for din egen økonomi og de eksterne parter, som indgår i byggeprojektet. 

 

Banker forventer et budget, der er udarbejdet af en professionel byggerådgiver

Banker vil sjældent låne dig penge, hvis du ikke har fået udarbejdet et detaljeret budget af en byggerådgiver. En byggerådgiver kan bidrage med et realistisk skøn på hvad dit byggeprojekts vil koste, hvori du kan få en bedre vurdering af projektets økonomiske grundlag. Herved minimerer du også risikoen for, at økonomien i dit byggeprojekt ikke hænger sammen. 

 

Byggerådgiveren sørger for, at du ved hvad du får for pengene

Kontakter du en entreprenørvirksomhed selv, er det ikke altid, at du ender med at betale den “startpris”, som du blev præsenteret for til at starte med. Ofte vil der blive tildelt ekstra skjule omkostninger, som du ikke var gjort opmærksom på i første omgang. En byggerådgiver sørger for, at der ikke dukker uforudsigelige omkostninger op.

Et gennemarbejdet og realistisk budget er forudsætningen for et vellykket projekt. Det er vigtigt at finde en kompetent byggerådgiver til at udarbejde dit budget, som du også føler, du kan stole på.

MMAKE er stolte støttere af

MMAKE er medlemmer af